Tantrix Solitaire

Készíts minél nagyobb hurkot 14 azonos színeket tartalmazó Tantrix lapka felhasználásával!

Solitaire

  1. Válogass ki 14 olyan lapkát, melyeken ugyanaz a három szín szerepel. Például válaszd ki az összes piros-sárga-kék lapkát.
  2. A mintájukkal lefelé fordítva rakd őket véletlenszerűen egy oszlopba. Válaszd ki valamelyik színt és törekedj a leghosszabb vonal vagy hurok kialakítására.
  3. Egy pontot kapsz minden lapka után, mely a leghosszabb vonaladban szerepel VAGY két pontot minden olyan lapkáért, mely a leghosszabb hurkodban szerepel. Így a legnagyobb elérhető pontszám 28 – mind a 14 lapkát tartalmazó hurok esetében.
  4. Kezdésként helyezd a torony legfelső lapkáját mintájával felfelé az asztalra. Vedd a következő lapkát és kapcsold a már lent lévőhöz és folytasd így tovább. Feltéve, hogy a lapkák színhelyesen érintkeznek, bárhova elhelyezheted őket. Nincsenek korlátozások.
  5. Ha egy olyan hely kialakul, mely három oldalról határolt (kötelező hely), akkor az első olyan felhúzott lapkával, mely illeszkedik, fel kell tölteni. Ha egy felhúzott lapka két különböző kötelező helyre is illeszkedik, akkor Te döntöd el, hogy melyik kötelező helyet töltöd fel vele.

Tippek

  • Olyan kötelező hely kialakítása, melynek három azonos színű ív van az oldalain jó lehet annak megakadályozására, hogy lapkáidat rossz helyre kelljen tenni (blokkolt kötelező hely).
  • Egy másik módszer blokkolt kötelező hely kialakítására a 14 lapka jó ismeretét feltételezi. Gyakran kialakíthatsz blokkolt kötelező helyet úgy, hogy tudod: nincs már olyan lapka a rakásban, ami e helyre illene.
  • A játék elején nem muszáj valamely konkrét színhez ragaszkodnod a hurok színeként. Néha a legjobb nyitva hagyni kettő, vagy akár mindhárom szín lehetőségét az első néhány lépés során.
  • Némi gyakorlással a 14 pontos eredményt könnyen elérheted, de a maximális 28 ponthoz a jó képességeken túl szerencsére is szükséged lesz. Az igazi kihívás sorozatban ötször vagy többször 28 pontot elérni.

 

Facebook