Stratégiai játék

Az alábbi linkeken lehet eljutni a Tantrix nemzetközi honlapján működő stratégiai játék halljába. E lap alján néhány hasznos tudnivalót is megosztunk veletek a hall használatáról és különböző játéklehetőségekről.

Belépés vendégként

Vendégként akkor célszerű belépni, ha csak egy gyors pillantást szeretnél vetni a hallra, esetleg megnéznéd más játékát. Ha Te is szeretnél játszani, a ranglistákra felkerülni, valamint a közösséghez tartozni, akkor saját névvel érdemes bejelentkezni.

A belépéshez kattints ide.

Belépés regisztrált játékosoknak

Nick:

Jelszó:

Nyelv:

Automatikus bejelentkezés (Miután sikeresen bejelentkeztél, rakd a kedvencek közé az oldalt, hogy könnyen visszatérj - cookie engedélyezése szükséges a böngészőben.)

Regisztráció

Ha még nem regisztráltad magad, itt megteheted.


A Tantrix hall (lobby)

Ha elindítod a játékot, először is a Tantrix hallban (lobby) találod magad. Beléphetsz vendégként, vagy saját névvel, amihez regisztrálnod kell (adataidat nem használjuk marketing célokra).

A hallban beszélgethetsz a többi játékossal, megnézheted mások játékát ("Néző" gomb nyitja meg a kiválasztott játékot egy új ablakban) vagy saját magad is játszhatsz. Ehhez ki kell választanod egy színt oly módon, hogy:

 • egy "üres szobában", vagy
 • egy olyanban, ahol valaki játékra vár,

egy szabad színre klikkelsz. Ha egyedül vagy a szobában, eldöntheted, hogy:

 • vársz ellenfélre, vagy
 • választasz egy Robotot és vele játszol.

A Tantrix játékszoba

A játék egy külön ablakban indul. A játék szabályait itt találod. Minden játékos 6 lapkát birtokol. Az általad választott lapkát a játéktérbe mozgathatod az egereddel, más helyre teheted vagy visszateheted a helyére, míg kattintással elforgathatod. Lépésedet a kijátszott lapka helyén levő pontra kattintva véglegesíted.


GYIK

Hogyan változtatható, hogy milyen szobában akarok játszani?

10 különböző játékszoba között választhatsz. Ezt úgy teheted meg, hogy a színválasztásod előtt a kiválasztott üres szobában az egeret a fejléchez mozgatod. Ha rákattinthatsz, akkor a következők közül választhatsz:

 • Játék szoba: A leggyakrabban használt szoba. Játszhatsz a robot, vagy 1-3 játékos ellen.
 • Kávéház: a backgammon-hoz hasonlóan egy duplázó dobókocka is rendelkezésedre áll. Ebben a játékban csak a győzelem számít.
 • Páros szoba: A páros szobában mód van 2-2 játékosnak csapatként játszani egymás ellen.
 • Mester szoba: Tantrix mesterek szobája.
 • Kihívás szoba: Állandó lapka sorrend mellet a legnagyobb pontkülönbség elérése a Robottal.
 • Visszanéző szoba: Ebben a szobában mód van már lejátszott mérkőzések utólagos megtekintéséhez.
 • Beszélgető szoba: Beszélgetéshez fenntartott szoba.
 • Térképterem: Térképszoba, ahol megtekintheted, hogy az épp bejelentkezett játékosok honnan érkeztek.
 • Rangsorolás nélküli szoba: Itt úgy játszhatsz, hogy az a pontjaidat nem változtatja.
 • Asztali játékmód: Az asztali játéknak megfelelően - a szoftver segítsége nélkül - játszhatsz.

Hogy változtathatom a robot erősségét?

Belépésedkor a játék azt a Robotot ajánlja neked, amelyik a pontszámaid alapján leginkább neked való. Ennek ellenére módod van választani, hogy gyengébb, vagy okosabb robottal szeretnél játszani. Ehhez kattints a Robot ikonjára. Jelenleg a következő robotok állnak rendelkezésre, erősség szerinti növekvő sorrendben: Robot3, Robot2, Robot, Oliver, Goodbot, Monte, FullMonte.

Kevesebb pontot kapok, ha a robottal játszok?

A Robot3, Robot2 illetve Robotok esetében igen, a többinél ugyanolyan pontszámot kapsz (vagy veszítesz), mintha valós személlyel játszanál. Előfordulhat, ha gyengébb robottal játszol, hogy egyáltalán nem kapsz pontot abban az esetben sem, ha megvered azt.

Mit jelentenek a következő rövidítések?

 • gl - Good Luck (jó szerencsét) - a mérkőzés kezdetekor szokták kívánni egymásnak a játékosok.
 • gg - Good Game (jó játék volt) - ha izgalmas v. érdekes volt a játék, akkor használhatják.
 • wb - Welcome Back (üdvözlünk ismét) - ha "leszakadás után" visszajössz, így köszönthetnek.
 • np - No Problem (semmi gond) - ha valamiért bocsánatot kérsz, ezt a választ kaphatod.
 • lol - Laugh out laudly (hangosan nevet) - ha valami vicceset mond valaki. A :-) helyett is használják.
 • wd, wp - Well Done, Well Played (jól játszottál) - ilyet általában akkor kapsz ellenfeledtõl, ha nyertél.

Hogyan válhatok Tantrix-"mesterré"?

A Tantrix-mesterré válás egy kiváltság. Az a játékos válhat mesterré, aki az online játék folyamán legalább egyszer eléri a ranglistán a 950 pontot, valamint legalább egy online bajnokságon elindult Ha mesterek egymás ellen játszanak, akkor eredményük egy un. Mester-ranglistán látható, amennyiben a játékot "Mester szobában" játszották.

Mit tegyek, ha "leszakadtam"?

Előfordulhat, hogy géped erőforrásproblémái, vagy hálózati probléma miatt leszakadsz a játékról. Ilyenkor ajánlatos a böngészőt, esetleg az egész gépet újraindítani. Amikor újra belépsz a hallba, módod van visszalépni a játékba és onnan folytatni, ahol az a leszakadás előtt tartott.

Mit tegyek, ha az ellenfelem "leszakadt"?

Ebben az esetben a játék un. "limbo" státuszba kerül. Ezt egy kis piros pötty jelzi, ellenfeled neve alatt. Ilyenkor légy türelmes, várj 2-5 percet. Általában ennyi időbe telik, míg ellenfeled - ha szüksége van rá - újraindítja a gépét és ismét bejelentkezik a játékba.

Ha mégsem tudna valamiért visszatérni ellenfeled, a menüből kiválasztva az "Action" és a "Let the Robot play for..." almenüt, a robot átveszi az ellenfeled játékát és így be tudod fejezni a játékot, mely pontozva is lesz a végén.

Elfelejtettem a jelszavam

Menj a Tantrix Lost Password oldalra. Innen tudsz küldeni egy kérést, s az általad korábban megadott email címre kapni fogsz egy levelet, mely tartalmazza a jelszavad.